03.01.2022

Ailece Camide Milletçe Duadayız

Yılın ilk sabahının en bereketli ve feyizli vaktinde vatandaşlar camilere akın etti. 2022 yılının gelmesi dolayısı ile Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 'ın ilanı ile "Ailece Camide Milletçe Duadayız " temasıyla sabah namazı buluşması daveti tüm Türkiye' de yankı buldu, camiler doldu taştı. Bu kapsamda Muğla Menteşede de vatandaşlar Akyol Camiinde Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI ve Menteşe İlçe müftüsü Mustafa AYDIN'ın katılımıyla gerçekleşen programa akın etti.
Yediden yetmişe vatandaşlar Ocak soğuğuna aldırış etmeden, Allah’ın rızasını kazanmak maksadıyla Yaratıcısının huzuruna koştu.
Sabah Namazı buluşmasında namaz öncesinde Kırkbirevler Camii İmam Hatibi Yadigar CEYLAN Yasin-Şerif okudu. Sabah namazını Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI kıldırırken, namaz sonrası Menteşe İlçe Müftüsü Mustafa AYDIN ise Haşr suresini okudu.
Daha sonra yine Kırkbirevler Camii İmam Hatibi Yadigar CEYLAN tarafından Tesbihat yaptırıldı.
Tesbihat'ın akabinde Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI cemaate sohbette bulundu.
Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI, ne mutlu sizlere diyerek başladı sözlerine. Peygamberimizin müjdesine mazhar olan cemaati, Sabahın bu en feyizli vaktinde Yüce Allahın huzurunda divana durmak için geldikleri için tebrik etti. Bu nimetten mahrum kalanlara da bu güzellikten istafede etmesini dileyen Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI, miladi Yılın gelişinin Mekke'nin Fethini de müjdelediğini aktararak Peygamberimizin Mekke den Medineye hicret ederken "Ey Mekke senden çıkarılmak zorunda olmasaydım asla senden çıkmazdım" buyurduğunu hatırlattı.
Rabbimizin Peygamberimize Fetih müjdesini de zikreden Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI, "Allah size yardım ederse kimse size galip gelemez" ayetini okuyarak,
Müslümanlarının Dünya'da günümüzde de zulüm altında inlediğini İslam topraklarının kan gölüne döndüğünü aktardı. İslam aleminin beraberliği sağlaması gerektiğini, Allah’ın müslümanları kavga etmemeleri, çekişmemeleri konusunda uyardığını da aktaran ÇAPÇI, bir an evvel birliğimizi sağlamayı Allah nasip etsin diyerek duada bulundu.
İbadet maksadıyla 3 mescide yolculuk için çıkılabildiğini aktaran Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI , 3 mescidin İslamda kutsal sayıldığını, bunların Mekke de Kabe, Medine de Mescid-i Nebevi ve Filistinde Mescid-i Aksa diyerek, Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın işgal altında bulunduğunu belirtti. Kudüsün, önce Hz. Ömer, daha sonra Selahaddin Eyyubi tarafından Fethedildiğini, İslamın elinde olduğu dönemde huzur içinde yaşandığı, İslamın dışında kaldığı dönemlerde Huzursuzluğun, zulmün hakim olduğunu anlattı.
Sabahın en feyizli vakti hürmetine Kudüs'te yeniden Fetih Namazı kılmayı nasip etmesini Allah'tan niyaz eden Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI, dünyada, barış huzur ve insanların zulme uğramadığı günlerin yeniden yaşamasını dileyerek dua etti.
Program sonunda cemaate Çorba, börek ve Çay İkramında bulunuldu.