02.12.2020

Mahmut ATICI

5 Aralık 1961’de Menemen Çukurköy’de doğdu. 1972 yılında Çukurköy’de ilkokulu bitirmesinin akabinde, 1974 yılında Menemen Safa Kur’an Kursunda hafızlığını tamamladı. 1982 yılında İzmir İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Torbalı İlçesi Merkez Ertuğrul Camiinde İmam-Hatiplik görevine başladı.

1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1992 yılında İstanbul Haseki İhtisas Eğitim Merkezi’nden mezun olan ATICI, Niğde-Ulukışla, İzmir-Beydağ, İzmir-Güzelbahçe, İzmir-Dikili İlçe Müftülüğü görevlerinin akabinde Mersin ve Bingöl İl Müftü Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2019 yılında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Filoloji Fakültesi’nde Arap Dili Eğitimi Yüksek Lisansını tamamladı.

16 Kasım 2020 tarihi itibarıyla Ortaca İlçe Müftülüğü görevine başlayan Mahmut ATICI Arapça bilmekte olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.