18.03.2024

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ HATİMLERLE VE DUALARLA ANILDI

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıldönümü münasebetiyle Ortaca Merkez Camiinde Hatim ve Dua Programı icra edildi.
İlçe Müftümüz Mahmut Atıcı'nın koordinesinde icra edilen programa İlçemiz Vaizleri Mustafa Lemsi, Ahmet Ali Kurt, Çarşı Camii Görevlileri Abdurrahim Eroğlu, Abdulkadir Tombak, Ekşiliyurt Mahalle Camii İmam Hatibi Engin Kabakçı katıldılar.
Programda Okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve ilahilerin akabinde, İlçe Müftümüz Mahmut Atıcı tarafından günün anlam ve önemini ifade eden bir konuşma yapıldı. Daha sonra Ortaca Müftülüğü personeli ve cami cemaatimizin okuduğu toplam 117 Hatm-i Şerifin duası İlçe Vaizimiz Mustafa Lemsi tarafından yapıldı.

Ayrıca merkez Çarşı Camii'nde öğle namazını müteakip "Hanım Mukabele" programında, Çanakkale Haftası dolayısıyla okunan  Hatm-i Şeriflerin duası İlçe Vaizi Fatma Zehra Uluer tarafından yapıldı. Merkez Akkuyu Camii'nde de  hafta dolayısıyla okunan hatimler için Kur'an Kursu Öğreticisi Sibel Atıcı tarafından sohbet ve dua yapıldı. Akabinde Kur'an Kursu Öğreticisi Habibe Türkmen tarafından okunan mukabele ile program sona erdi.

Başta Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere bizlere bu cennet vatanı yurt kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualar ile yâd ediyoruz. Makamları cennet olsun.