03.04.2024

TDV DANİMARKA ŞUBESİ İLE MUĞLA İL MÜFTÜLÜĞÜ İŞBİRLİĞİYLE "ARİFE ÇİÇEKLERİ" PROJESİ DÜZENLENDİ

Bayrama kadar sabredemeyen ve bayramlıklarını üstlerine geçirip arife gününde sevinçle sokaklara dökülen çocuklara, Osmanlı zamanında arife çiçeği denirmiş. Yeni alınan elbiseleriyle bayramı erkenden kutlamaya başlayan çocuklara verilen bu isim, mahalleye çiçek tazeliğinde bayram neşesi ve bereketi getirirmiş.
Bu gelenekten ilham alarak yola çıkan ve TDV Danimarka Şubesi bir proje kapsamında ilçemizdeki yedi yetim yavrumuzu sevindirdiler.
İlçe Müftümüz Mahmut Atıcı, Muğla İl Vaizi Cüneyt Çakır, Muğla İl Müftülüğü Basın Yayın Sorumlusu Fatih Yaşatır, Diyanet Genç Gönüllüsü Furkan Ünal'ın katılımıyla yavrularımızın hediyeleri takdim edildi.
Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çocuklarımızın yüzü hep gülsün niyazında bulunuyoruz.