24.04.2024

HACI ADAYLARINA HAZIRLIK SEMİNERLERİ

Ortaca İlçe Müftülüğü tarafından hacı adaylarına yönelik eğitim ve hazırlık seminerleri gerçekleştirildi.

Ortaca İlçe Müftülüğü tarafından 2024 yılı "Hac Organizasyonu" kapsamında  kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik seminerler düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına, kutsal topraklarda yapacakları hac ibadeti ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Mayıs ayında yola çıkacak olan hacı adaylarının ibadetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmelerini temin etmek amacıyla düzenlenen eğitimde, İlçe Müftüsü Mahmut Atıcı, Vaiz Ahmet Ali Kurt, Vaiz Mustafa Lemsi ve Vaiz Fatma Zehra Uluer ile İlçe Sağlık Birimi doktoru tarafından çeşitli konularda sunumlar ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.

Seminerlerde hac ibadeti yolculuğuna çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, hac seyahatinde sağlık açısından dikkat edilecekler, haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı, Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine gibi bir çok konuda bilgiler paylaşıldı.

2024 yılı hacca gidiş tarihleri 9 Mayıs-12 Haziran ((1 Zilkade 1445- 5 Zilhicce 1445) arasında, dönüş tarihleri ise 22 Haziran-17 Temmuz (15 Zilhicce 1445 - 1O Muharrem 1446) aralığında gerçekleştirilecek.