16.07.2021

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ.

Ortaca İlçesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri 15 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 10.00’da merkez mezarlığında şehitlik ziyareti ile başladı. Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu ve İlçe Müftümüz Mahmut ATICI dua etti. Daha sonra ilçemizde ikamet eden 15 Temmuz Gazisi, 15 Temmuz Şehit kardeşi ve şehit ailelerimiz ziyaret edildi.

Merkez Çarşı camimizde öğle namazından önce Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve okunan hatimlerin duası yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin devamı, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında Saat 20.00’da İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşu ile başladı. 15 Temmuz ve tüm Şehitlerimiz için Dikmekavak C İ H Cemil TOMBAK tarafından Kuran-ı Kerim tilavet edildi ve İlçe Müftümüz Mahmut ATICI’nın yaptığı dua ile proğram devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ilçe Kaymakamımız Sayın Oktay ERDOĞAN tarafından yapıldı. Sonrasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşması canlı yayın ile izlendi. Programda şiirler okundu, 15 Temmuz Şehitler Belgeseli ve sinevizyon gösterisi izlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü münasebetiyle yapılan turnuvalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamımız Oktay Erdoğan ve protokol üyelerince takdim edildi. Ayrıca müftülüğümüz personeli Cemil TOMBAK, Engin KABAKCI ve Ali KAYA tarafından ilahi dinletisi sunuldu. Saat 00.13'de tüm camilerimizde salalar okunmasıyla program sona erdi.