25.10.2024

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı'dan Kıran Mahallesi’ne Geçmiş Olsun Ziyareti

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, geçtiğimiz hafta yangın felaketi yaşayan Kıran Mahallesi’ne bir geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Müftü Çapçı, Cuma namazı öncesinde mahalle sakinleriyle bir araya gelerek yangınla ilgili bilgi aldı.

Yangında birçok ormanlık alanın ve zeytinliğin yandığını öğrenen Müftü Çapçı, Kıran Mahallesi sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti ve bir daha benzer afetlerin yaşanmaması temennisinde bulundu.

Müftü Çapçı, Cuma namazı öncesinde vaaz vererek, afetler karşısında Müslümanca bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurguladı. Ayetler ve hadisler ışığında yaptığı konuşmada, Müslümanların afetler gelmeden önce tedbir almaları gerektiğini, ancak her şeyin takdirinin Allah’a ait olduğunu belirtti.

Birlik ve beraberliğin önemine de değinen Müftü Çapçı, zor zamanlarda dayanışmanın önemini vurguladı ve toplumsal birlikteliğin daim olması yönünde temennide bulundu.

Müftü Çapçı, Kıran Mahallesi sakinleriyle birlikte Cuma namazını kılarak ziyaretini tamamladı.