26.10.2021

İhtida merasimi ile Müslüman oldu

Almanya vatandaşı Mondy Köyceğiz Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman olarak Hülya ismini aldı.

İlçe Müftülüğüne başvurarak Müslüman olmak istediğini belirten Alman vatandaşı Mondy için ihtida merasimi düzenlendi. İhtida merasiminde konuşan İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz merasim ve İslam dini hakkında bilgiler vererek, Müslümanlığı seçen Mondy için İslam dinini en güzel şekilde yaşaması temennisinde bulundu.

Karagöz, “Alman vatandaşı Mondy kardeşimiz için İslam’a geçiş, ihtida merasimi için birlikteyiz. Bu merasimlerde Müslümanlığı kendi hür iradesiyle tercih eden kardeşlerimizin Müslüman olduklarına dair ikrarlarını yazılı belge ile onaylayıp veriyoruz.”dedi.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ihtida töreni Mondy’nin Kelime-i Şehadeti getirerek Müslüman olması ve yapılan dua ile sona erdi.

Müslüman olduktan sonra Hülya ismini alan kardeşimize İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz Almanca mealli Kur’an-ı Kerim ve İslam dinini anlatan kitap seti hediye etti.