13.11.2021

MUĞLA/MENTEŞE HACI ABDURRAHİM TUNA CAMİİ'NDE SABAH NAMAZI BULUŞMASI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ.

Muğlanın çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar,sabah namazında buluştu.
Yediden yetmişe yoğun katılımla gerçekleşen program Menteşe Evleri Hacı Abdrurrahim Tuna Camiinde icra edildi.
Programa Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI, Menteşe İlçe Müftüsü Mustafa AYDIN ve vatandaşlar katıldı.
Namaz öncesi Kırkbirevler Cami İmam Hatibi Yadigar CEYLAN tarafından Yasin-i şerif  ve kısa sureler okundu.
Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı genelge sonrası sosyal mesafesiz omuz omuza saf tutan cemaat'e, Sabah Namazını Muğla İl Müftüsü  Yaşar ÇAPÇI kıldırdı. Namazın ardından Menteşe İlçe Müftüsü Mustafa AYDIN’ın okuduğu Kur’an tilavetiyle program devam etti.
 AYDIN'ın ardından Kırkbirevler Camii İmam Hatibi Yadigar CEYLAN tarafından yapılan tesbihata vatandaşlar da eşlik etti.
Tesbihat sonrası,Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI namaza katılan cemaate sohbet etti. Sohbetin başında sabah Namazı buluşmasına katılım sağlayan cemaate teşekkür eden ÇAPÇI , programları iki haftada bir ve cumartesi sabahları icra edeceklerini ve Muğla’nın çeşitli mahalle camilerinde gerçekleştireceklerini ifade etti. Daha sonra Resûlullah (s.a.s.)'in şu Hadis-i Şerifini aktardı.
"Bir topluluk Kitâbullah'ı okuyup ondan ders almak üzere Allah'ın evlerinden birinde bir araya gelseler mutlaka üzerlerine sekinet iner, onları melekler kuşatır ve onlar Allah'ın rahmetine mazhar olurlar." Furkan suresinin 63 ila 75. ayetlerin de adı geçen Rahma'nın has kullarının özelliklerini örneklerle anlatan ÇAPÇI, Rabbim Kitap ve Sünnet bilinci, şuuru ile hayat sürmeyi bizlere ve neslimize nasip eylesin duasıyla sohbetini  bitirdi.
Sohbetin ardından Menteşe İlçe Müftüsü Mustafa AYDIN tarafından dua edildi.
Program ilahiler eşliğinde Çorba, simit ve çay ikramıyla sona erdi..