28.11.2021

Muğla İl Müftülüğü Ve Menteşe İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Sabah Namazı buluşmalarının üçüncüsü Menteşe Gazi Osman Dereli Camiinde gerçekleştirildi. Çok sayıda cemaatin ilgi gösterdiği sabah namazı Buluşmasına D.İ.B.Dijital Yayınlar Daire Başkanı Lokman ARSLAN ,D.İ.B.Başkanlık Vaizi Ömer ERDEN,Sultan Ahmet Camii Müezzin Kayyımı Aşkın TUNCA ,misafir olarak katıldı. Sabah Namazı Ezanını Sultan Ahmet Camii Müezzin Kayyımı Aşkın TUNCA hocanın okuduğu sabah namazı buluşmasında,Farz Namazı öncesi TUNCA tarafından Kur’an Ziyafeti verildi, Sabah Namazını da yine  TUNCA kıldırdı. Namazın ardından Menteşe İlçe Müftüsü Mustafa Aydın’ın okuduğu Haşr suresinden sonra Sultan Ahmet Camii Müezzin Kayyımı Aşkın TUNCA Tesbihat yaptırdı.  Tesbihat sonrası cemaate hitap eden D.İ.B.Dijital Yayınlar Daire Başkanı Lokman ARSLAN,25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti önleme günü dolayısı ile Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI’nın misafiri olarak Muğlada bulunduklarını ,Kadına Şiddeti Önleme konusunda hazırlanan panele katıldıklarını ifade etti. Kadın Hakları ve İslamın Şiddete bakış açısını aktaran ARSLAN,dinimizin her canlıya değer verdiğini ifade etti. Müslümanın elinden ve dilinden emin olunan kimse olduğunu aktaran ARSLAN, aile içi şiddet başta olmak üzere toplumsal şiddet konusunda çok büyük bir imtihandan geçildiğini dile getirdi.  ARSLAN’ın sohbeti sonrası cemaate simit ve çorba İkramında bulunuldu.