25.04.2022

İslami İlimler Fakültesi Öğrencileri ile İftarda buluşma gerçekleştirildi

Muğla İl Müftülüğü himayesinde Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencilerine yönelik Muğla Öğretmenevi'nde  iftar programı düzenledi.

Programa Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, İslami İlimler Fakultesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Naci Önal,Öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İftar ezanı öncesi Kur'an Tilaveti ile başlayan program  İlahi Dinletileri ile devam etti.Ezanla birlikte oruçlar açıldı ,dualar edildi.
Burada bir konuşma yapan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, İslami ilimler öğrencileri ile birlikte  Ramazan ayında aynı sofrada buluşmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek,İslam'ın doğru ve anlaşılır bir şekilde öğrenilmesinin önemine değindi.

Müftü Çapçı'nın ardından konuşan  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Naci Önal ise ,"Birarada hep birlikte aynı sofranın etrafında Ramazan'da iftardayız bugünü gösteren  Allah'a hamdolsun şeklinde konuştu.Programda emeği geçenlere teşekkür eden Önal, öğrencilere tecrübelerden yola çıkarak geleceğe dair ipuçları verdi.

Daha sonra Konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Çiçek ise, kurulmasından  kısa süre geçmesine  rağmen İslami İlimler Fakültesinin çok merhale katettiğini, fakülteyi aşan bir etkinlik ve çalışma ortamına sahip olduğunu aktardı.Bunun kendisi için bir mutluluk vesilesi olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından ,Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, İslami ilimler fakültesi dekanı Prof.Dr.Mehmet Naci Önal ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Çiçekle birlikte masaları tek tek gezerek öğrencilerle birebir hasbihal etti.

Toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.