12.05.2022

Şehit Ali Çetin dualarla anıldı

12 Mayıs 1996 tarihinde Şırnak Uludere’de Teröristlerce girilen çatışmada şehit olan Jandarma Çavuş Ali Çetin’in vefatının yıl dönümünde doğduğu Muğla Menteşe Günlüce Köyü’nde ailesi tarafından mevlid ve dualarla anıldı.

Mevlid Programına Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Menteşe İlçe Müftüsü Mustafa Aydın Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü,Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Süleyman Taşkesen, Askeri yetkililer , Şehit Babası Mehmet Çetin ve Annesi Dudu Çetin yakınları ve çok sayıda Günlüce sakini katıldı.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın Kur’an Tilaveti okuduğu, Dua yaptığı programda Menteşe Müftüsü Mustafa Aydın ve Kırkbirevler Camii İmam Hatibi ve bölgede görev yapan hocalar tarafından Mevlid ve ilahiler okundu.
Mevlid soununda duadan önce kısa bir sohbet yapan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, teröristlerce çıkan çatışmada şehit olan Ali Çetin’e Allah’tan rahmet dileyerek ailesine baş sağlığı diledi.
Şehitliğin çok yüce bir makam olduğuna değinen Çapçı,Allah katında şehitlerin ölü olmadığını ayette Allah’ın bildirdiğini ifade etti.

Mevlid Programının ardından Şehitin isminin verildiği köy ilkokuluna geçilerek orada da bir tören yapıldı.
Okul öğrencileri ellerinde bayrakla Protokolü okul önünde karşılarken, şehit için yazdıkları mektupları programda okudu. Minik yüreklerin Şehide yazdığı mektuplar dinleyenlerin beğenisini topladı .
Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın yaptığı dua sonrasında Şehit Ali Çetin’in isminin verildiği okulda kendisi için yapılan köşenin açılışı gerçekleştirildi.

Kurdaleyi kesen Şehit annesi Dudu Çetin’in oğlu için yaptığı konuşma duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Açılış sonrası başta İlçe Kaymakamı Mehmet Eriş olmak üzere, İl Müftüsü Yaşar Çapçı ve diğer protokol üyeleri ile birlikte sınıfları gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.