20.06.2022

Hac kafilesi dualar ve gözyaşları ile uğurlandı

Muğla'da, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek 65 hacı adayı dualarla uğurlandı.

Törene, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Toprakçı da katıldı.

İl Müftüsü Yaşar Çapçı, yaptığı açıklamada, iki yıl aradan sonra hacca gitmenin son derece önemli olduğunu ifade etti. 2 Milyon hacı içerisinde Türkiye’ye ayrılan 37 Bin kişilik kontanjanın içerisinde bulunmanın çok büyük bir nasip olduğunu aktaran Çapçı,kutsal topraklarda yapılacak dualarda virüs,salgın ve doğal afetlerden memleketimizin kurtulması için de hacı adaylarından dua istedi.

Kudüs ve Mescidi aksanın da Müslümanlar için önemli bir mekan olduğunu aktaran Çapçı,ilerki yıllarda buralara da ziyaretin nasip olması için niyazda bulundu.

Konuşmasının ardından dua eden Çapçı ,birliğin ve beraberliğin daim olması ,gidemeyen vatandaşlara da nasip olmasını diledi.

Müftülükteki törenin ardından hacı adayları, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na hareket etti. Uğurlama sırasında bazı hacı adayları ve yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.