20.02.2023

Depremzede kardeşlerimizle kandil programı icra edildi

Muğla İl Müftülüğü ve Menteşe İlçe Müftülüğü tarafından Gsb Turgut Reis Erkek Öğrenci yurdunda Mi'raç Gecesi programı düzenlendi.

Deprem bölgesinden misafir olarak kalan vatandaşların katıldığı Kandil programına Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Muğla Gençlik Ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Muğla Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muzaffer Akgül,  Menteşe İlçe Müftü Vekili Hüseyin Kılıçarslan, Kızılay Şube Başkanı Şadi Pirci, Muğla Eğitim Birsen Şube Başkanı Önder Uçak'ın yanı sıra kurum temsilcileri, yurt müdürleri katıldı.
Uluslararası Gençlik Merkezi manevi danışmanı Mehmet Ali Atıcı'nın okuduğu ezan ve Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı'nın kıldırdığı Yatsı namazı sonrasında, Menteşe Diyanet Gençlik İlçe Temsilcisi Osman Kundak tarafından okunan Kur'an tilavetiyle Kandil Programı başladı.

Yoğun bir katılımın olduğu programda, Şeyh Camii İmam Hatibi Ali Yılmaz Mi'rac Bahri okurken,
Akyol Camii İmam Hatibi Burak Yıldırım ve Mehmet Ali Atıcı hocalar ilahileriyle programa katkı sağladı.
Kızılay şube Başkanı Şadi Pirci'nin okuduğu Mi'rac şiiri dinleyenleri duygulandırdı.
Minik çocukların okuduğu sureler, dualar ,ilahiler geceye ayrı bir renk kattı.
Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı burada kısa bir sohbet yaptı.

Sohbetinde Mi'rac gecesinin öneminden bahseden Çapçı, bu gecede Peygamberimize verilen hediyeleri açıkladı.

Allah'a şirk koşmayanların affedilmesi,beş vakit namaz ve bakara suresinin son iki ayetinin bu gecede Peygamberimize verildiğini hatırlatan Çapçı, iman etmekten sonra en önemli şeyin 5 vakit namazı kılmak olduğunu dile getirdi.

Peygamberimizin hüzün yılının ardından bir teselli olarak Mi'raç hadisesinde Allah'ın huzuruna kabul edildiğini anlatan Çapçı, namazı Mi'rac bilip bu zor zamanlarda Allah'ın huzuruna ermeliyiz diye konuştu.

Daha sonra vefat edenler için okunan hatimlerin duasını yapan Çapçı, duasında deprem enkazında vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Program sonunda Çapçı katlan vatandaşların kandil tebriğini kabul etti.