11.05.2023

Engelliler Haftası dolayısı ile Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı engelli derneklerine ziyaret gerçekleştirdi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması dolayısı ile Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı ilk olarak Muğla Engelliler Derneği’ni ziyaret etti.

Engelli Koordinatörü ve Muğla İl Vaizi Gülsüm Toraman ve Din Hizmetleri Uzmanı İhsan Aksu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Müftü Yaşar Çapçı, dernek başkanı Emine Çakıroğlu ve yönetim kurulu ile dernek binasında biraraya geldi.

Engelli Haftası olması dolayısı ile farkındalık oluşturulması konusunda Diyanet İşleri başkanlığı ve İl Müftülüğü tarafından her zaman Engelli vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Çapçı, bu konuda yapılacak çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Dernek başkanı Çakıroğlu da ziyareti dolayısı mutluluk duyduğunu aktararak Muğla özelinde ve Türkiye genelinde tüm engelli vatandaşların sağlıklı bir hayat sürebilmesi için dernek olarak çalıştıklarını bu konuda verdiği destekler dolayısı ile Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı ve heyete teşekkür etti.

Çapçı’nın bir diğer ziyaret durağı ise Muğla zihinsel Engelliler Derneği oldu.

Burada Dernek başkanı Menderes Çetinözlü tarafından karşılanan Çapçı, Dernek Yönetim Kurulu ile dernek binasında bir görüşme gerçekleştirdi.

Haftanın, farkındalık noktasında toplumsal hassasiyetin en üst seviyeye ulaşması temennisinde bulunan Çapçı, misafirperverlikleri dolayısı ile Çetinözlü ve ekibine teşekkür etti.

Dernek Başkanı Çetinözlü de ziyaretleri dolayısı ile Mutluluk duyduğunu belirterek ,zihinsel engelliler derneğinin vatandaşlara yönelik hassasiyet çerçevesinde faaliyetler yürüttüğünü aktararak çalışmalarına destek veren Çapçı ve ekibine teşekkür etti.

Son olarak Beyaz Ay Derneği’ne ziyaret gerçekleştiren Müftü Çapçı, dernek başkanı Pınar Boyacı ile burada biraraya geldi.

Dernek binasında gerçekleşen ziyarette Boyacı’ya Haftanın Engelli vatandaşlar için farkındalık oluşmasınoktasında hayırlara vesile olmasını temenni eden Çapçı, engelli vatandaşların hayatın her alanında varolması konusunda destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Boyacı da ziyaretleri dolayısı mutluluk duyduğunu ifade ederek, Engelliler Haftası olması münasebeti ile ziyaret gerçekleştiren Müftü Çapçı ve ekibine teşekkür etti.