25.05.2023

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan Muğla’da.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Muğla’ya gelen Turan, ilk olarak Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’yı makamında ziyaret etti.
Ziyarette TDV Mütevelli Heyeti Üyesi iş insanı Hasan Akan ve TDV Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletme Müdürü Muhammed Sait Arslan, da hazır bulundu.
Samimi ve sıcak bir sohbet havasında geçen Ziyarette Türkiye Diyanet Vakfı çalışmaları, hizmetler ve 2023 yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu konusunda taşrada yapılacaklar ele alındı.
Turan, ziyaret sonrası Muğla İl Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi tarafından düzenlenen “Kurbanını paylaş Kardeşinle yakınlaş” Vekaletle Kurban Organizasyonu tanıtım toplantısına katıldı.
Ali Rıza Hakses Camii İmam Hatibi Müslüm Çavlı’nın okuduğu Kur’an tilaveti ile başlayan programda konuşan Turan, 2022 yılında 525 bin Kurban hissesinin ihtiyaçlılara dağıtıldığını aktararak hedeflerinin 2023’de bu rakamı daha üst seviyelere taşımak olduğunu dile getirdi.
Turan, 2023 yılında ağırlıklı olarak Şubat ayında yaşanan deprem felaketinde afeti yaşayan 11 ilde çalışma yapacaklarını, bunun dışında ise, yurtdışı için özellikle Afrika’da 44 ülkeye Kurban hizmeti için planlama yaptıklarını aktardı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş’ın çalışmaları neticesinde Hac mevsiminde kesilen 85 bin Kurban hissesini de Türkiye Diyanet Vakfı olarak Deprem Bölgesinde dağıtacaklarının bilgisini veren TDV Genel Müdürü İzani Turan, bu yıl Kurban Hisse bedelinin Yuriçi 5.950 TL Yurtdışı içinse bu bedelin 2.750 TL olarak belirlendiğini ifade etti.
Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı da yaptığı konuşmada TDV Genel Müdürü İzani Turan’ı Muğla’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını, Tdv olarak Vekaletle Kurban Organizasyonunda özveri ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
TDV Tanıtımları ve Vekaletle Kurban Organizasyonu dolayısı ile hazırlanan sinevizyon gösterileri ile program sona erdi..
Programın ardından Turan başkanlığında, İl Müftüsü Yaşar Çapçı ve İlçe Müftüleri birlikte
Müftülük bir toplantı salonunda biraraya geldi.
Toplantıda 2023 yılı Vekaletle Kurban Organizasyonunda izlenecek yol ve taşrada yapılacak çalışmalar konusunda istişarelerde bulunuldu.