02.04.2024

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı Prof. Dr. Fatih Koca'nın Diyanet TV'de sunduğu Bereket Vakti programına misafir oldu.

Dünya ağırlıklarından kurtulma fırsatı "İtikaf" Konusunun işlendiği programda konuşan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Ramazan'ın son günlerini yaşadığımız şu günlerde geride kalan günleri en iyi şekilde değerlendirmiş olmayı ümid ettiğini ifade etti.
Ramazan ayında mü'minin hali konusunda da konuşan Müftü Çapçı, Evveli rahmet ortası mağfiret sonu da cehennemden kurtulmaya vesile olan bu ayın müminler için bir arınma olduğunu, bu ayda kazanılan hasretlerin yılın diğer zamanlarına da sirayet etmesi gerektiğini dile getirdi.
Muğla'da Ramazan ayının güzelliklerinde ilklerin yaşandığını da belirten Müftü Çapçı, 13 ilçe Müftüsü ile uyum içerisinde çalıştıklarını, Ramazan ayına da en güzel şekilde hazırlık yapıldığını belirterek, Enderun usülü teravihler, Hatimle kılınan teravihler, mukabeler ile her akşam Neredeyse farklı yerlerde Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ile birlikte iftar sofralarına misafir olduklarını anlatan Müftü Çapçı, bu sene Ramazan'ın Muğla'da yüksek bir manevi enerji ile yaşandığına da dikkat çekti.
Ramazan'ın son günlerinde Hazreti Peygamberin En önemli tavsiye ve sünnetlerinden  olan "itikaf " Konusuna da değinen Müftü Çapçı, İtikafın Hazreti Peygamberin Son on günde arayınız dediği  bin aydan hayırlı Kadir Gecesini bulmaya vesile bir ibadet olduğunu dikkati çekerek, özellikle camilerde belli mekanlarda Dünya ile irtibatı keserek  daha yoğun bir ibadet ve tefekkürle vatandaşların  İtikaf ibadetinde
bulunduklarını anlattı.
Gazze'de yaşanan vahşete de değinen Müftü Çapçı Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksanın bugün mahsun ve tutsak olduğunu, siyonist katil İsrail'in aylardır kadın çocuk demeden binlerce sivili katlederek adeta bir soykırım gereçkleştirdiğini dile getirdi. Ramazan ayı hürmetine yaşanan katliamın bir an evvel son bulmasını temennim eden Müftü Çapçı, Bayrama da huzurla birlik ve beraberlik içerisinde
girmeyi ve yaşanan zulümlerin son bulmuş şekilde bayrama ulaşmayı temenni etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Mustafa Asım Coşkun'un da misafir olarak katıldığı Program, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı'nın yaptığı sahur duası ile son buldu.