25.04.2024

2024 Haccı kapsamında Müftülük Hac ve Umre Hizmetleri Şubesi tarafından Muğla Menteşe ve Ula İlçelerinden Kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için Hac Semineri düzenlendi.

Muğla İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen,  Dalaman 1. Kafile 1 grup Din Görevlisi Mikail Acar’ın  okuduğu Kur’an Tilaveti ile başlayan Seminerde ilk olarak Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı  “Uygulamalı Hac İbadeti “ konusunu işledi.

Hac ibadetinde yapılması gerekenler konusunda bilgi veren Müftü Çapçı tecrübelerini Hacı adayları ile paylaştı.

Müftü Çapçı’nın ardından Hac ve Umre Şube Müdürü Muhammed Yatğın tarafından “Hac Yolculuğundan  Önce Maddi ve Manevi Hazırlık” konusunu işleyerek Hacı adaylarını bilgilendirdi.

Günün son seminerinde İl Müftü Yardımcısı Sema Özbakış tarafından ise “Hac ve Umrede Bir Arada Yaşama Bilinci” konusunu işledi.

Haccın milyonlarca insanın birarada ibadet ettiği bir toplanma olduğunun altını çizen Özbakış, meşakkatli olan bu ibadette sabrın önemine değindi.