10.06.2024

Gazze için HAYIR ÇARŞISI düzenlendi

Muğla Valiliği himayesinde, KADEM koordinasyonunda Hayır Çarşısı açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi de bir çok kurumun stand açtığı Hayır çarşısında iki stand ile yerini aldı.
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahçesinde düzenlenen Hayır Çarşısının açılışını Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyıkın eşi Sevim Akbıyık, Müftü Yaşar Çapçı  ile birlikte kurum müdürleri ve sivil toplum örgütleri yöneticileri yaptı.

Dr. Eriş Başaran Akça, KADEM ve Edp platformu ve kurumlar işbirliği ile HAYIR ÇARŞISI düzenlediklerini, Bayram öncesi Filistin'deki mazlumlara bir nebze de olsa katkı amaçladıklarını  ifade etti.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı ise yaptığı açıklamada TDV Muğla olarak daha önce bir Hayır Çarşısı açtıklarını,belirterek "KADEM öncülüğünde gerçekleşen bu Hayır Çarşısına da katılım sağlayarak Mazlum Filistin halkının yanında yer aldığımızı göstermek istedik şeklide" konuştu.

Gazze'ye Minik yürekleri ile bağış yaptılar.

Öte yandan, Akyol Ilim Yayma 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğrencileri kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazze için düzenlenen Hayır Çarşısı'na bağışladı .

Öğretmenleri Hamide İslam Özyurt nezaretinde Hayır Çarşısına gelen öğrenciler Kumbaralarını TDV'nin de yer aldığı Hayır Çarşısı Standında Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı'ya teslim etti.
Bu davranış karşısında duygularını dile getiren Müftü Çapçı, yürekleri çok büyük olan minik öğrencilerin davranışı dolayısı ile, çok mutlu olduğunu belirterek, Gazze'ye olan bu davranışın necip milletimizin mayasında merhamet duygusunu diri tuttuğunu gösteren bir nişane olduğunu ifade etti.

Muğla Protokünden büyük ilgi

Ayrıca, Muğla Protokolü TDV Muğla Standına uğrayarak kolaylıklar diledi ve bağışta bulundu.

Muğla Milletvekili Kadem Mete, M.S.K.Ü. Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar başta olmak üzere kurum müdürleri TDV Standına yoğun ilgi gösterdi.